woensdag 20 november 2013

Tijd en passie. Een dankjewel.....

Mijn instelling is: als je iets doet, doe het met passie, want anders kom je jezelf tegen. Je doet iets voor de volle 100% en met minder mag je bijna geen genoegen nemen...

Tot voor kort vervulde ik met veel passie en plezier als vrijwilliger een bestuursfunctie bij de handbal. Tot voor kort, want ik ben onlangs gestopt met het secretaris/penningmeester zijn. Het was gewoon allemaal té. Het slokte té veel vrije tijd op en ik heb té lange tijd té veel taken op me genomen. Eerlijk is eerlijk, mijn gezin én mijn gezondheid hebben er meerdere malen onder moeten lijden.

Maar toch… wat hebben we als bestuur een geweldige tijd gehad. We stonden er als één ‘man’ en hebben veel mooie zaken op mogen zetten. En de leden waren enthousiast. Zonder deze enthousiaste leden ben je als bestuur namelijk niets, helemaal niets.

Soms hoorden we klachten of ontevredenheid. En ja, daarvoor zaten wij er. Want tegen een bestuur mag gemopperd worden. Je bent als bestuurder – platgezegd – de piespaal waar lekker tegenaan gezeken mag worden. Daar moet je tegen kunnen want daarvoor zit je op die plek. Wij hadden altijd zoiets van “kom maar, zeik maar, want alleen dan kunnen wij bekijken of we er iets aan kunnen doen”. We gingen niet in gevecht maar zagen altijd uitdagingen en oplossingen.

We hebben veel serieuze zaken besproken maar daarnaast ook heel veel plezier gehad. Er waren soms onenigheden maar we kwamen altijd tot elkaar. We hebben voor ons gevoel de deur naar de leden ook altijd open gehouden en, indien mogelijk, meegedacht en onze diensten aangeboden. We kunnen alleen maar hopen dat de leden die laagdrempeligheid ook zo hebben ervaren. Als we toch iemand hebben gepasseerd of zijn vergeten; dat was absoluut geen onwil!

Tegelijk met mij traden meerdere bestuursleden af. Ze vonden het na vele mooie trouwe jaren mooi geweest. Er is nou eenmaal een tijd van komen en een tijd van gaan. Vanuit de meeste leden waren de reacties na ons afscheid hartverwarmend. Heel veel dank daarvoor. Wij hadden altijd  maar één doel voor ogen: een mooie gezellige club naar het volgende level brengen. Dat hebben we volgens mij wel gedaan. En dat enkel en alleen door er wat tijd en passie in te steken!

Het volgende bestuur gaat met een frisse kijk de gang van zaken bestu(de)ren en de taken van ons overnemen. Mét passie, daar ben ik van overtuigd. Ik wens ze heel veel succes en vooral plezier.
Op naar het volgende level!

Een diepe buiging naar allen met wie ik het genoegen mocht hebben om mee samen te werken, zowel bestuurders als leden, en een oprecht dankjewel voor deze prachtige tijd!

X


Geen opmerkingen:

Een reactie posten