vrijdag 22 november 2013

Goedemiddag....

Met de jongste telg gisterenmiddag even snel de stad in was een succes. Nee, ik heb niet veel geld uitgegeven. Nu ik het bedenk… ik heb helemaal geen geld uitgegeven! Goed he? Maar dat is een ander onderwerp.

De stad in. Met stevige pas liepen we langs de prachtig versierde etalages. Chocoladeletters en kerstballen, een combi waar ik warm van word. Al snap ik de combinatie eerlijk gezegd niet helemaal. Afijn, we riepen in de Mediamarkt vrolijk naar de verkoper ‘Vind ik Leuk’ en dat vond hij ook leuk. En omdat we het eigenlijk over wat anders hadden vonden wij het nóg leuker. Er waren vervolgens twee kassa’s beschikbaar zonder lange rij. De knapste kassière werd door ons verkozen tot Miss Mediamarkt en zij was ook nog eens de gezelligste want ze babbelde er vrolijk op los.

In een hoek van het winkelcentrum stond een groepje oudere mannen bij elkaar. Gelijk schiet door mijn gebleekte hersenen dat het vast een zangkoor is. Ja, wat moet je anders met zoveel mannen bij elkaar? Ik was dan ook gelijk in de veronderstelling dat ze zich om zouden draaien en een verrassend optreden voor ons zouden gaan verzorgen. En inderdaad… de mannen kijken één voor één om en dan … groeten ze ons! ‘Goedemiddag dames’. ‘Hallooo’. ‘Dámes, goedemíddag!’ ‘Een fijne middag meisjes!’ Afijn, in nog meer uitbundige soorten werd ons een hele goede middag toegeworpen. Geen zangkoor, gewoon mannen in een hoekje. Dusss. Met een simpel ‘hallo’ kwamen wij er niet onderuit. Daarom bleven we vrolijk lachen, knikken, wuiven en we hebben al wandelend een aantal welgemeende ‘’goedemiddag’-jes teruggestuurd naar de mannen.

Dat deed de feestvreugde goed! Vrolijk en ondeugend bleven we in deze stemming doorlopen. Buiten het winkelcentrum speelde een Roemeen op een trekzak een mengelmoes van KinderSinterKerstliedjes. Ik liep door mijn gezwier en gezwalk nog bijna een man ondersteboven waarvan dochterlief dacht dat ik er sjans mee had. Nou, écht niet! Maar goed, het hield de stemming er in!

Toch bleef dat riedeltje van ‘goedemiddag dames’ me achtervolgen. Zelfs toen ik al lang en breed thuis was en de bami in de pan deed. Door deze simpele, positieve, gezellig welgemeende groet was het meer dan een goedemiddag geworden. Het was een goede DAG geworden!

Mannen van het ‘zangkoor’: bedankt!
Want soms heb je van die momenten nodig.
En jullie … waren het kersje op mijn taart.
Een hele goedemiddag!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten